MNPIII szolgáltatások


 

1. Családfejlesztési munkacsoport

2. Társadalmi Akciók munkacsoport

3. Köz(össégi)hely és mosoda

4. FiDo Ifjúsági és Szabadidő Park

 


 

1. Családfeljesztési munkacsoport

 

Cím: 1086 Budapest, Dobozi u. 23.


A T 4/3 Családfejlesztési szolgáltatás programrész a Budapest-Józsefváros Magdolna Negyed Program III. Integráció Szociális Városrehabilitációs Program (KMOP-5.1.1/B-12) részeként a kerületrészben élő családok belső kohéziójának erősítését és a családtagok társadalmi kompetenciájának egyénre szabott továbbfejlesztését vállalja.

 

A feltételeknek megfelelő családok számára olyan motivációs csomagok kerülnek felkínálásra, amely a család életének több területén képes tartósan javítani annak életkörülményeit, életesélyeit és végeredményben pozitív fordulatot jelent a család életében. A motivációs csomagok tartalmának kialakítása egyén specifikus, a szükségletek és igények felmérése alapján határozható meg. A csomagok egymásra épülnek, a csomagok megnyitása a családok aktív együttműködésének függvénye. A családok a pályázat szerint két motivációs csomagból részesülhetnek:

  • Eszközvásárlási csomag, amely a családok számára az élet és lakókörülmények színvonalának emelését segítik elő, összege 190 ezer Ft+áfa
  • Lakáskorszerűsítési csomag, amely a családok kisebb mértékű lakáskorszerűsítésének anyagszükségleté, biztosítja, összege 400 ezer Ft+áfa.

 

Ügyfélfogadási idő:


Hétfő:  13.00 - 18.00

Kedd:   08.30 - 13.00

 

 

 

2. A Társadalmi Akciók munkacsoport programban betöltött szerepe és főbb feladatai

 

Cím: 1086 Budapest,  Dankó u 16.


A Magdolna Negyed Program III. keretein belül működő Társadalmi Akciók munkacsoport munkatársai elsősorban, mint közösségfejlesztők tevékenykednek a projektben. Főbb feladataik, hogy a projektben érintett önkormányzati tulajdonú épületek lakóit, illetve a potenciálisan bevonható lakókat, lakossági csoportokat felkeressék, részletes tájékoztatást adjanak a programban résztvevő megvalósító szervezetek munkájáról.

A Magdolna negyed további rehabilitációs feladatai között szerepel a lakóházak lomtalanítása, továbbá 10 önkormányzati bérházban a zöldudvarok kialakítása, amely a közösségfejlesztő munkatársak segítségével és a lakók bevonásával valósul meg. Ezen felül lehetőséget ad a program arra, hogy további bérházak lakói is pályázhassanak az udvarok zöldítésére, ha tevékenyen részt vesznek a lakóépület sikeres lomtalanításában, melyhez minden anyagi támogatást megad a program.

A Program a megújuló közterületeken történő növényültetésekre, parkosításokra közösségi akciók keretében vonja be a kerület lakosait és civil szervezeteit, a Munkacsoport közreműködésével.

 

A projektelem keretében az önkormányzat folytatni kívánja a Magdolna Negyed Program megelőző két ütemében már bevált sokrétű tevékenységét, elsősorban a projektben részt vevő lakóépületek bérlői részére. Az MNP III. projekt keretében összesen 28 önkormányzati bérház kerül felújításra. A felújításokról való tájékoztatás és a lakóközösséggel való kommunikáció a közösségfejlesztő munkatársak feladata, amelyek már a felújítások előtt megkezdődnek és annak befejezésén túl is tartanak, hiszen az új lakókörnyezetben élő közösségek tájékoztatása, továbbá a fenntarthatóságot és egyéb kérdéseket illető szakmai tanácsadás is fontos záró eleme a projektnek.

A kollégák arra törekednek, hogy az érintett lakók érdekeit és elvárásait közvetítsék a kivitelezők felé, természetesen a projekt megvalósíthatóságának keretein belül. Cél, hogy ezzel minél hatékonyabb és sikeresebb lehessen a kerületrész fejlesztése. Ezzel a programelemmel az itt élők számára egy közös megegyezésen alapuló, és élhetőbb környezetet biztosításához szeretnénk hozzájárulni.

 

Ügyfélfogadási idő:

 

Hétfő:   13:30 - 18:00

Kedd:    08:30 - 13:30

 

Elérhetőségek:

 

Vattamány Kristóf - szakmai koordinátor

Tel.: +36 (20) 385-8705

vattamany.kristof@jszszgyk.hu

 

Miszoglád Anna, Szabó Csaba, Makai Kata, Szondi Tibor - munkatársak

Tel.: +36 (20) 403-6589

ta@jszszgyk.hu

 

 

3. Köz(össégi)hely és mosoda


Cím: 1081 Budapest, Szerdahelyi u 13.


A Köz(össégi)hely és Mosoda a mosodai szolgáltatás mellett információs pontként is működik a kerület lakói számára. A szolgáltatások igénybevételének feltétele, hogy ügyfelünk VIII. kerületi lakcímmel rendelkezzen, ezt lakcímkártyával is tudja igazolni, valamint a házi rend betartása.

 

Mosodai szolgáltatás


A helyszínen történt regisztrálás után előre egyeztetett időpontban van lehetőség a szolgáltatás igénybevételére. Az ügyfelek a mosodai kisegítő munkatárs segítségével áttekintik a ruhákat, zsebeiket, majd a kolléga elindítja a mosási, szárítási programot. Az alatt az idő alatt, míg a mosási program le nem jár, a szociális munkások az ügyfelek igényeinek megfelelően tájékoztatást adnak, csoportokat és készségfejlesztő tréningeket tartanak.

A szolgáltatás térítési díj köteles, amelynek összege 200 Ft. Ez az összeg egy mosási és szárítási alkalmat tartalmaz és az ehhez szükséges mosószer, öblítőt is a Mosoda biztosítja. Minden igénybevevő a saját felelősségére veszi igénybe a szolgáltatást, felelősséget nem vállal az esetleges károkért, és kártérítést nem áll módunkban megtéríteni.

 

Információs pont

 

A kerület lakói számára nyújt tájékoztatást az irodában dolgozó két fő szociális munkás, akiknek egy adatbázis áll majd rendelkezésre a kerületben található szociális, foglalkoztatási, lakhatási ellátásokról,lehetőségekről, a kerületet érintő információkról.

 

 

Ügyfélfogadási idő:

 

Hétfő:        12.30 - 19.30

Kedd:          09.30 - 15.30

Szerda:       12.30 - 19.30

Csütörtök:   09.30 - 15.30

Péntek:       09.00 - 13.30

Szombat:     08.30 - 12.30

 

 


4. FiDo Ifjúsági és Szabadidő Park

 

Cím: Fiumei út és Dobozi utca által határolt terület

 

A FiDo Ifjúsági és Szabadidő Park egyik legfontosabb célja olyan programok, rendezvények, sportolási lehetőségek nyújtása a helyi gyerekek és fiatalok számára, ami a szabadidejük hasznos és egészséges eltöltését biztosítja. Mindeközben ugyancsak cél a fiatalok mentorálása.

A létesítményben dolgozó ifjúsági szociális munkások különböző progamokkal, intenzív személyes kapcsolat kialakításával, valamint játék és sporteszköz-bérlési lehetőségekkel segítik a fiatal látogatókat.

A FiDo Ifjúsági és Szabadidő Park igyekszik a negyedet jellemző elenyésző közösségi és szabadtéri sportcélú területek arányát növelni. Az épület tetején létesített  gördeszka pálya, a parkban található kültéri fitness, foci, streetball, kosárlabda, pingpong és óriás sakk pályák ugyancsak ezen célokat erősítik; sportolási és kikapcsolódási lehetőséget biztosítva a kerületben élő lakosok számára.

 

Nyitva tartás:


Park:                      a hét minden napján      08.00 - 20.00

Közösségi tér:       hétfőtől szombatig         12.00 - 20.00